Particle contamination

Voor particle contamination, ook wel deeltjes kwalificatie of deeltjesverontreiniging genoemd, kunt u bij Meilink Precision Cleaning terecht. Het is één van de werkzaamheden waar we ons specialisme van hebben gemaakt. Met particle contamination onderzoeken en identificeren we verontreiniging door vuile deeltjes voor de hightechsector. Daardoor kunnen bedrijven zich houden aan de specificaties en eisen van de desbetreffende industrie en kunnen er op betrouwbare wijze kwaliteitsproducten geleverd worden. 

Particle contamination in een cleanroom

Bij Meilink Precision Cleaning vindt het onderzoek naar particle contamination uiteraard plaats in de volledig deeltjesvrije ruimte, de cleanroom. Met RGA-metingen (rest-gas-analyses) en deeltjeskwalificatie zorgen we ervoor dat u er zeker van bent dat uw producten aan de reinheidseisen voldoen. Om een RGA-meting uit te voeren hebben we bij Meilink Precision Cleaning vijf verschillende systemen in huis, variërend van een inhoud van 8 liter tot 1.500 liter. Hierdoor kunnen we altijd een passende meting uitvoeren met een geschikt systeem voor uw product. Daarnaast werken we met speciale hijs- en hefmiddelen die geschikt zijn voor de particle contamination en om zorgvuldig met uw product om te gaan. We voeren de particle contamination, een deeltjeskwalificatie, uit door onder andere ultraviolet licht te gebruiken voor een visuele check op deeltjes. Kortom, op elk product dat de cleanroom verlaat hebben wij een deeltjeskwalificatie uitgevoerd.

Meer over de ultraviolet methode

Zoals hierboven beschreven is ultraviolet licht één van de methoden die worden gebruikt bij de deeltjeskwalificatie. Door een lichtbron met een specifieke golflengte te gebruiken, worden vervuilende deeltjes die fluoresceren zichtbaar. Dit is een snelle en eenvoudige manier om zichtbare deeltjes op oppervlakken te detecteren en te tellen. Samen met de andere technieken we aanbieden, PMC en ORK, kunnen we de deeltjes in de lucht en op de oppervlakken nauwkeurig meten en tellen.

De voordelen van particle contamination

Deze stap is vooral belangrijk omdat gevoelige industrieën, zoals de semiconductor- en elektronica-industrie, die strenge protocollen hebben om deeltjesverontreiniging, particle contamination, te verminderen. Dit komt doordat het behoud van een goed gecontroleerde omgeving van cruciaal belang is voor deze industrieën om betrouwbare en hoogwaardige producten te produceren. Kleine deeltjes kunnen hier gemakkelijk ophopen en met gevoelige productieprocessen interfereren, met grote negatieve gevolgen vandien. Denk aan uitval en hoge kosten. Particle contamination helpt bij het behouden van de kwaliteit van de producten, en dit komt tevens de veiligheid van zowel de producent als de gebruiker ten goede. Bovendien kan het beperken van vervuilende deeltjes ook leiden tot een betere efficiëntie en productiviteit van de productielijn, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.

Kortom, particle contamination is een cruciaal proces om de reinheid van de producten te kunnen garanderen. Door gebruik te maken van RGA-metingen en het voldoen aan ISO-standaarden, kan Meilink Precision Cleaning u helpen bij het uitvoeren van particle contamination. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

Waarmee kunnen we u helpen?

Vraag advies aan!

Of neem contact met ons op:

 +31(0)40 - 737 01 99

Referenties

"Meilink is eigenlijk een verlengstuk van onze organisatie. Wij bouwen al jaren op hun betrouwbare, betrokken manier van werken en hun hoogwaardige kennis."”

Een jarenlange hightech klant